Ιδιότητες Ημιπολύτιμων Λίθων – Πως να επιλέξετε τον κατάλληλο!

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο σχετικά με τις τάσεις των κοσμημάτων του 2023 οι ημιπολύτιμοι λίθοι είναι στην κορυφή φέτος!
Aλλά πέρα απο μοδάτοι είναι και θαυματουργοί, καθώς ο καθένας τους έχει διαφορετικές ιδιότητες.
Οι λίθοι έχουν μια ενέργεια ξεχωριστή, πολλοί πολιτισμοί θεωρούσαν ότι οι λίθοι είχαν θεραπευτικές ιδιότητες για το σώμα και το πνεύμα, γι’ αυτό και χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα ως φυλαχτά.
Ποιο είναι όμως το κατάλληλο ΄΄μαγικό πετράδι΄΄ για τον καθένα ξεχωριστά;
Η επιλογή θα πρέπει να γίνεται αφού πρώτα σκεφτείτε τι αναζητάτε στη ζωή σας.
Θέλετε έναν λίθο που να σας φέρει τύχη; Nα σας βοηθήσει εύρεση του ιδανικού συντρόφου; Nα απογειώσετε την καριέρα σας; Να διώξει κάθε αρνητική ενέργεια; Να σας φέρει ψυχική ηρεμία;
Παρακάτω θα δοθούν όλες οι απαντήσεις που θα σας βοηθήσουν να ξεκαθαρίσετε την επιλογή σας.

Αμέθυστος: Η πέτρα του διαλογισμού! Λειτουργεί στο συναισθηματικό και στο πνευματικό κομμάτι, προσφέροντας ισορροπία και αρμονία. Απομακρύνει τα αρνητικά συναισθήματα, φέρνει γαλήνη και δρα γενικά ηρεμιστικά. Ηρεμεί το νευρικό σύστημα και έτσι βοηθά σε πονοκεφάλους, ημικρανίες και αϋπνία.

Ροζ Χαλαζίας: To σύμβολο του έρωτα και της αγνής αγάπης! Θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το φόβο και το θυμό. Να μάθετε να αγαπάτε, να αποδέχεστε και να συγχωρείτε. Προσελκύει τον έρωτα και την αληθινή αγάπη. Bοηθά τα προβλήματα των οργάνων αναπαραγωγής και βελτιώνει την γονιμότητα.

Αιματίτης: Ο Αιματίτης είναι η ιδανική πέτρα για εσάς που θέλετε αισιοδοξία, δύναμη, πλούτο και ενίσχυση της αυτοπεποίθησης. Απορροφάει την αρνητική ενέργεια και ηρεμεί σε περιόδους στρες ή άγχους. Είναι ένας πολύ προστατευτικός λίθος που σας βοηθάει να έχετε θάρρος για μια νέα αρχή. Φροντίζει την καρδιά και ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος.

Όνυχας: Ο όνυχας είναι μια πολύ ισχυρή πέτρα προστασίας, που χαρίζει στον κάτοχό της αυξημένο σθένος, επιμονή, δύναμη και σταθερότητα. Τονώνει τον αυτοέλεγχο, εξισορροπεί το Yin και το Yang. Χρησιμεύει ως προστασία από το κακό μάτι και κάθε είδους ανθρώπινη επιβουλή. Επίσης είναι ιδιαίτερα χρήσιμος με τις δερματικές παθήσεις.

Φεγγαρόπετρα: Μια πέτρα γεμάτη θηλυκή ενέργεια! Ένα φυλαχτό ομορφιάς και αγάπης. Βοηθά στην συναισθηματική ηρεμία και προωθεί την διαίσθηση. Φέρνει καλή τύχη, εξισορροπεί και βελτιώνει τη συναισθηματική νοημοσύνη, τονώνει την αντίληψη και καθαρίζει το μυαλό. Ευεργετική για το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα και για τα προβλήματα που σχετίζονται με την έμμηνο ρύση την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και το θηλασμό.

Τυρκουάζ: Μια πέτρα με ισχυρές προστατευτικές ιδιότητες της συνολικής υγείας, που προσφέρει τύχη και υλική αφθονία. Αυξάνει τη δημιουργική σκέψη και προάγει την εξωστρέφεια. Φέρνει κέρδη, επιτυχίες και κοινωνική καταξίωση σε όποιον το φοράει. Θεραπεύει συναισθηματικά προβλήματα, βελτιώνει τη διάθεση και ανακουφίζει από την κατάθλιψη.

Κιτρίνης: Ο Λίθος του πλούτου της ευημερίας και της αφθονίας!
Βοηθά την επαγγελματική πρόοδο και φέρνει σταθερότητα και τύχη. Μετατρέπει τις αρνητικές ενέργειες σε θετικές. Σχετίζεται με τη γνώση και την αντίληψη και γι αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αποστήθιση και την κατανόηση, ειδικά στους μαθητές και στους σπουδαστές. Καταπολεμά τη νευρικότητα και όλες τις ψυχοσωματικές ασθένειες.

Ακουαμαρίνα: Σχετίζεται με τη γαλήνη που εμπνέει η θάλασσα. Χαρίζει ηρεμία και ψυχική χαλάρωση. Ενισχύει την εσωτερική δύναμη και βοηθάει στην έκφραση των συναισθημάτων. Προάγει την αυτοέκφραση, γι’ αυτό και θεωρείται η πέτρα των καλλιτεχνών. Βελτιώνει την επικοινωνία και την σαφή ομιλία. Καταπραΰνει το αλλεργικό συνάχι, το βήχα και τον πονόλαιμο.

Κοράλλι: Το εντυπωσιακό κοράλλι έρχεται από τα βάθη της θάλασσας για να μας προσφέρει τη λάμψη και τις πολύτιμες ιδιότητές του. Απορροφά την αρνητική ενέργεια. Θεωρείται προστατευτικό και καλότυχο. Τονώνει την θηλυκότητα, ενισχύει την γονιμότητα και ζωντανεύει την ερωτική διάθεση.

Στο κατάστημά μας μπορείτε να βρείτε τους παραπάνω και άλλους ημιπολύτιμους και πολύτιμους λίθους, όπως το μαργαριτάρι, το mother of pearl και το ζιργκόν, σε χειροποίητα μοναδικά κοσμήματα για να τους έχετε πάντα μαζί σας!