Οδηγός Μεγεθών Κοσμημάτων

Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής μας ωθούν ολοένα και περισσότερο να παραγγέλνουμε ηλεκτρονικά. Πολλές φορές αναρωτιόμαστε σχετικά με τα σωστά μεγέθη. Αυτό συμβαίνει και στην αγορά κοσμημάτων!
Η βελτίωση της εμπειρίας των πελατών μας στο ηλεκτρονικό μας καταστήματα είναι προτεραιότητα μας, για αυτό σας παραθέτουμε έναν πλήρη οδηγό που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τα κατάλληλα μεγέθη σε κοσμήματα.
Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα είναι να θέλετε να παραγγείλετε ένα δαχτυλίδι και να μη γνωρίζετε τι νούμερο φοράτε.
Μην ανησυχείτε, είμαστε εδώ για εσάς για να σας βοηθήσουμε!

  • Δαχτυλίδια

Αρχικά επειδή κάθε δάχτυλο έχει διαφορετικό μέγεθος, επιλέξτε πρώτα σε ποιο χέρι και σε ποιο δάχτυλο θέλετε να φορέσετε το δαχτυλίδι που θα παραγγείλετε και μετά μετρήστε το συγκεκριμένο δάχτυλο στο συγκεκριμένο χέρι καθώς η μέτρηση του ίδιου δαχτύλου στο δεξί χέρι δεν είναι σχεδόν ποτέ ίδια με την μέτρηση του ίδιου δάχτυλου στο αριστερό χέρι.
Μετρήστε το δάχτυλο σας όταν τα χέρια σας είναι σε φυσιολογική θερμοκρασία. Αποφύγετε να κάνετε τη μέτρηση όταν κάνει πολλή ζέστη καθώς τότε τα δάχτυλά σας πρήζονται ή όταν κάνει πολύ κρύο καθώς τότε είναι πιο λεπτά.
Πολύ σημαντικό είναι να λάβετε υπόψη σας το μέγεθος των αρθρώσεων σας, καθώς το δαχτυλίδι χρειάζεται να περνάει άνετα πάνω από αυτές
Ο πρώτος και πιο εύκολος τρόπος μέτρησης, είναι να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας δαχτυλίδι.
Βρείτε ένα δικό σας δαχτυλίδι που σας βολεύει, έχει την καλύτερη εφαρμογή στο δάχτυλο που θέλετε να φοράτε το νέο σας δαχτυλίδι και μοιάζει στο φάρδος με το δαχτυλίδι που θέλετε να αγοράσετε.
Μετρήστε με έναν χάρακα την εσωτερική απόσταση του δαχτυλιδιού.
Δηλαδή την ευθύγραμμη γραμμή που ενώνει το ένα εσωτερικό άκρο του δαχτυλιδιού με το άλλο περνώντας από το κέντρο του.
Και τόσο απλά βρείτε την εσωτερική διάμετρο του δαχτυλιδιού!

Ο δεύτερος τρόπος είναι να μετρήσετε την περίμετρο του δαχτύλου σας
Πάρτε μια κορδέλα ή μια μεζούρα ή κόψτε μια λεπτή λωρίδα χαρτιού.
Τυλίξτε τη γύρω από το δάχτυλο στο οποίο θέλετε να φοράτε το δαχτυλίδι που σας ενδιαφέρει, χωρίς να σας σφίγγει και χωρίς να είναι εντελώς χαλαρή, μέχρι το ένα άκρο να συναντήσει το άλλο.
Μόλις εφαρμόσουν τα 2 άκρα, σημειώστε με ένα μαρκαδόρο το σημείο επαφής.
Ανοίξτε την κορδέλα/λωρίδα στην ευθεία της και με ένα χάρακα μετρήστε την απόσταση των 2 άκρων.
Τότε θα έχετε βρει την εσωτερική περιφέρεια του δαχτυλιδιού, δηλαδή το συνολικό μήκος της στεφάνης που βρίσκεται στο εσωτερικό του.
Προσοχή: μην μπερδεύετε την εσωτερική διάμετρο με την εσωτερική περιφέρεια
Παρακάτω θα βρείτε έναν πίνακα με την αντιστοίχιση των χιλιοστών που βρήκατε και με τους 2 τρόπους μέτρησης, στο αντίστοιχο μέγεθος δαχτυλιδιού.
Αν είστε ενδιάμεσα σε 2 μεγέθη επιλέξτε το μεγαλύτερο.

Σε κάθε περίπτωση αν κάτι στη δοκιμή του δαχτυλιδιού δεν είναι σωστό, τα περισσότερα δαχτυλίδια έχουν δυνατότητα μετατροπής μεγέθους.
Και μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν και αυξομειούμενα δαχτυλίδια που πέρα από μοντέρνα είναι και πρακτικά, καθώς τα ρυθμίζετε στο μέγεθος που θέλετε!
Σχετικά με τα κολιέ, το μέγεθος της αλυσίδας που θα επιλέξετε καθορίζει σε ποιο ύψος θα στέκεται το κολιέ σας, επομένως σκεφτείτε το μήκος το οποίο ταιριάζει σε εσάς.

  • Κολιέ

Το κολιέ σας μπορεί να στέκεται από ψηλά στο λακάκι του λαιμού έως κάτω από το στήθος.
Μόλις αποφασίσετε σε ποιο σημείο θέλετε να στέκεται το κόσμημα, τυλίξτε ένα κομμάτι σκοινί γύρω από τον λαιμό σας. Κλείστε το σκοινί στο ύψος που θέλετε να φτάνει το κολιέ. Τώρα ανοίξτε το σκοινί και μετρήστε το μήκος του . Αυτό είναι το μήκος που πρέπει να επιλέξετε για το κολιέ σας.
Παρακαλώ λάβετε υπόψιν πως στο συνολικό μήκος της αλυσίδας περιλαμβάνεται και το κρεμαστό.

  • Βραχιόλια

Τα βραχιόλια βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη και σχήματα και αποτελούν μία τέλεια προσθήκη στην συλλογή των κοσμημάτων σας. Όταν πρόκειται να επιλέξουμε ένα βραχιόλι, είναι βασικό το μέγεθος να είναι σωστό. Ειδικά όταν παραγγέλνουμε διαδικτυακά. Για να υπολογίσετε το μεγεθός σας η διαδικασία είναι πολύ απλή.
Μετρήστε τον καρπό σας με μια μεζούρα ή με κόψτε μία λεπτή λωρίδα απο χαρτί Τυλίξτε την λωρίδα χαρτιού ακριβώς κάτω από το κόκκαλο του καρπού σας, όπου συνήθως θα φορούσατε ένα βραχιόλι. Σημαδέψτε την λωρίδα με ένα στυλό και μετρήστε την λωρίδα χαρτιού με έναν χάρακα. Αυτό είναι το μέγεθος του καρπού σας!

Τώρα είστε έτοιμες να κάνετε τις αγορές σας σωστά!
Για οποιαδήποτε διευκρίνηση σχετικά με τα μεγέθη και την επιλογή μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, θα χαρούμε πολύ να σας βοηθήσουμε!